Geplaatst op 1 reactie

Zomerse kinderkamer: pastels en grijs

Zomerse kinderkamer_pastel en grijs speelgoed_Lanoeka blogpost

Wil je een zomers gevoel in de kinderkamer brengen? Dit kan perfect met stijlvol speelgoed in pasteltinten! Door hun tijdloze uitstraling en talloze combinatiemogelijkheden kan je met pastels & grijs een heerlijke sfeer creëren. Zo is pastel speelgoed niet alleen superleuk om mee te spelen maar draagt het ook bij aan een gezellig interieur.

Onze pastels & grijs top 5

1. Pop Käthe Kruse: prachtige pop met zachtroze pyjama in een mooie geschenkverpakking, 64,99 euro. 2. Mini mobiel Käthe Kruse: leuk hangspeelgoed om te bevestigen aan de wieg of buggy, 24,99 euro. 3. Organische knuffelster Käthe Kruse: de allerkleinsten kunnen deze zachte ster vastgrijpen en ontdekken, 18,99 euro. 4. Houten trekdier olifant Hape: deze stijlvolle olifant achtervolgt je waar je maar gaat, 10,99 euro. 5. Houten loopfiets scooter Moulin Roty: race door het huis op deze chique pastel scooter, 169 euro.

Pastelkleurig speelgoed

Knuffeldoekje lam muntgroen Käthe Kruse_LanoekaPastel is niet zomaar een lichte kleur. Een pastelkleur ontstaat wanneer aan een zuiver pigment een zachte kleur, zoals lichtgeel of wit, wordt toegevoegd. De meest gebruikte pastels zijn schelproze, muntgroen, poederblauw en pastelgeel maar in principe kan elke felle kleur worden omgetoverd tot een knusse pasteltint.

Pasteltinten zijn rustgevend en daarom uitermate geschikt voor jonge kinderen. Zoek je een leuk kraamcadeau voor een meisje, dan zal zachtroze zeker in de smaak vallen. Is het een jongen? Dan kan je kiezen voor pastelblauw speelgoed. Weet je het geslacht nog niet maar wil je toch graag al een geschenk kopen? Gelukkig bestaan er ook heel wat unisex pastelkleuren. Denk maar aan muntgroen, zachtbeige en camel.

Zomers design kinderkamer

Pastel speelgoed Moulin Roty_LanoekaKnuffeldieren en knuffeldoekjes in pastelkleuren zijn een lust voor het oog. De kleuren benadrukken bovendien het streelzachte gevoel van de knuffels. Onze collectie van Käthe Kruse bevat een ruime keuze aan pastelknuffels, knuffeldoekjes en mini mobielen, die reeds geschikt zijn voor pasgeborenen. Pastel kleuren zijn dan ook perfect om een zomerse toets aan de kinderkamer te geven.

Pastel en hout is ook een mooie match! Wat dacht je van een houten trekdier, een loopfiets of reuzenknuffel in pasteltinten? Zelfs als deze lekker slordig in een hoek van de speelkamer blijft staan, is het een mooi decoratief pronkstuk.

Waarom we echt van pastel houden

Houten garage Little Dutch sfeerbeeld_Lanoeka_4432Ja, we houden van pastel, maar ook van kleurig speelgoed hoor! Wat maakt ons pastel speelgoed dan net nu een tikkeltje interessanter? Pastel speelgoed past prachtig in een kamer met witte of grijze tinten. Hou je van neutrale kleuren in de kinderkamer, dan kan je die mooi combineren met een pastel kleurenpalet. Een witte wieg of een zachtgrijze kast krijgt een heel andere uitstraling met wat pastel speelgoed erbij. Bovendien gaan pasteltinten op zich heel goed samen en combineert pastel ook mooi met houtkleur en donkere aardetinten. Niet alleen je muurkleur en meubilair brengen je kinderkamer tot leven maar ook het speelgoed speelt hierin dus een grote rol.

Geef een reactie